Thursday, July 9, 2009

kejadian dan kesimpulan selepas lebih 10 hari di UniMAP

1) KEJADIAN : ketidakpuas hatian dan pembandingan semasa minggu suaikenal..
(tak mahu komen banyak2 )

2)KEJADIAN : selalu di 'attack' bila pakai selendang..( hey , dude !! orang2 yg pakai selendang nie bukan nak tiru sape2 laa.. ) .. pemikiran yang sempit walaupun dapat masuk blajar kat degree.. adey !!

3)KEJADIAN : pemecahan geng2 memang xbest.. ada kat wang ulu.. ada kat kg wai.. ada kat taman semarak..tapi port reunion balik : kangarrr !!!!!!!!! kurang best bila bercampur dengan student2 baru yang lebih tua ..

4)KEJADIAN : bila orang tak dapat membezakan antara student baru yang masuk dari IPT lain dan dari UniMap sendiri(total jumlah masa dihabiskan di Perlis = lebih 3 tahun )... bukan nak minta hormat as senior atau x.. tapi just respect as human pun jadi laa.. behave yourself !!!

5)KEJADIAN : bila sumber makanan sangat terjamin dan sentiasa ada.. mula la pengembangan badan pun bermula.. tension,makan.. happy,makan... makan dan makan..

6)KEJADIAN : bila bilangan student dalam kelas bertambah dengan mendadak.. duduk blakang alamatnye tidur.. terpaksa keluar awal2 pagi berebut2 naik bus semata2 nak duduk dpan2 sikit (datang awal pun kena duduk belakang juga kadang2...)

7)KEJADIAN : perubahan cara pembelajaran dari diploma level ke degree level.. boleh kiok dowh..!! jangan tanya kenapa kalau dok mengangkat buku tebal2 , pengunjung setia library dan menjadi serabut alam sikit...

8)KEJADIAN : mula2 ingat si 'mr.f' dah tak mahu tegur aku.. rupa2 nya dia sangat excited bila borak ngan aku.. smpai ada yang pelik kenapa dia tersenyum selebar2 lebarnya time borak haritue.. ( suke2 ~~~ clap2 )

9)KEJADIAN : bila berjumpa dengan staff2 baru.. sangat teruja.. kerana ramai sungguh yang muda2 dan comel2 + hensem2 (of course la saya cuma usha staff lelaki sahaja ya )

10)KEJADIAN : bila terlihat papan tanda countdown konvokesyen kali ke-4.. sangat berdebar..of course la saya antara yang akan naik atas pentas nanti..yay !!!

11)KEJADIAN : menjadi ratu fotostat dan ceti haram lagi.. ( dalam ayat yang baik ; class representative @ penolong klas ) ...

12)KEJADIAN : bila mula keluarkan ayat " utamkan keperluan bukan kehendak ".. berus basuh baju pown kena berkira.. aptah lagi nak beli benda lain2... budget2 !!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1)KESIMPULAN : jangan judge satu situation tue melalui observation sahaja..

2)KESIMPULAN : bila buat something,kena ikhlas.. bila dapat something, bersyukur dengan apa yang dapat..

3)KESIMPULAN : fikir pro n contra bila nak buat something..

4)KESIMPULAN : cuci mata itu penting !! DSP !!!

5)KESIMPULAN : everything happen for a reason , ok !!!!

6)KESIMPULAN : positive2 !!!!

2 comments:

Lynn Rahman said...

wa..aku perlukan loan untuk memenuhi kehendak! :(

Silence |n Here said...

DSP!! DSP!! go DSP!! hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...