Sunday, January 30, 2011

kerana LYNN !!

gara-gara si wanita gagah ni; lynn 
yang mengidam masuk gadis melayu AF9..
lepas tu bergolek-golek minta teman dia buat
photoshoot kat tepi sawah





dan kesudahan dia jadi macam ni

nah !! 
semua syok sendiri tangkap gambar da..



        


       



kau nampak gemuk bila berdiri.
duduk sekarang !!

nampak gemuk juga
-.-"

dan


 dah kata awal-awal yang 
aku tak akan jadi hana tajima
sekarang tengok apa dah jadi 
aish....





ooo.. Ahmad Dhani yang jadi pengetua AF9 yang baru ni
aish..

makin teruk lah Malaysia di kuasai Indon ni.. 

Thursday, January 27, 2011

taip-taip dengan cepat

cerita selanjutnya akan dipost kemudian..
nak bersuka ria dulu
heee.








ooo..
baru beberapa hari sudah rasa rindu
sama encik senyum
oo.. apakah... ??
-.-"

Thursday, January 20, 2011

lelaki vs perempuan ( shopping~~!!! )

beza antara lelaki dan perempuan 
bila nak membeli dan membelah


1. pilihan tempat
perempuan : suka tempat yang banyak pilihan. katanya senang nak pilih barang.. 
kalau beli beras sekampit nak ke tesco atau giant.. kat kedai mamak tak banyak pilihan..
kalau tak habis pusing satu shopping mall tu memang tak sah.. semua kedai kena masuk... 
kan.. kan..

lelaki : lebih suka tempat yang dekat dan cepat nak balik.. sekali pusing sekali masuk dah la..
buat sakit kaki je pusing banyak kali 
kann..kan.. 


2. harga barang
perempuan : lebih senang survey harga barang.. lepas tu bandingkan semua harga kat semua kedai
lepas tu barulah pilih yang murah yang cantik atau mahal yang berpatutan..

lelaki : alaaa.. sama je kan.. murah pun ok.. mahal pun okey je.. benda pun sama je kan.. 
beli stokin kat giant sama je kalau beli stokin dekat topman.

3. barang yang dipilih
perempuan : lebih suka macam-macam jenama.. ok bulan lepas beli coach.. bulan ni beli guess pula ya.. 
dan bila beli barang tu akan tilik semua nya.. 
okey ke tak.. koyak ke tak.. tetas ke tak..
kalau ada koyak sikit " hurmm.. tak apa lah.. kita tengok kat tempat lain la"

lelaki : saya suka nike.. kasut nike.. baju nike.. jam nike.. 
boxer pun nike juga..
dan bila beli tu tengok dan rembat sahaja.. 
beli kat satu kedai pastu "dah dapat daa... jom balik... " 


4. berteman 
perempuan : akan bawa 4-5 orang kawan atau pergi dengan adik beradik yang juga perempuan.. 
senang nanti nak tanya
 " ehh.. baju ni okey tak dengan aku ?? " 
atau.. 
"eh.. beli lah yang ni.. yang tu macam kurang sesuai je dengan kau..
 dengan aku sesuai la.."

lelaki : selalu akan pergi seorang je.. senang nak berjalan.. 
kalau pergi dengan kekasih atau isteri pun macam rela tak rela.. 
dalam hati " bila lah nak habis shopping ni.. "
kalau pergi 2-3 orang kawan pun pergi shopping kat kedai sukan je... 
" but ni kalau nak lari ala-ala macam lampard atas padang agak-agak ok tak ??"


5. troli dan bakul
perempuan : kalau pergi beli barang macam dekat tesco atau giant atau thestore je.. 
mesti selagi tak penuh troli dan bakul mesti tak sah.. 
kalau mula-mula tak mahu bawa troli,
 tapi akhirnya akan mencari juga bakul atau troli pasal tak cukup tangan

lelaki : paling banyak sekali pun cuma amik bakul je.. nak bawa troli ?? 
oo leceh nya.. pegang kat tangan kan senang.. ni nak kena tolak.. 



tapi mengikut kajian yang dilakukan oleh orang-orang yang rajin mengkaji ni..

25 % perempuan akan sama seperti lelaki dalam memilih harga..
dan
15 % lelaki akan sama seperti perempuan dalam memilih kemudahan yang digunakan





dan bila ada lelaki tu yang suka shopping , betul kah ?? 
dia akan kata 
"hey, i'm not shopping laa.. i'm just doing my research.. "
ye kan ?
heeeee....
duhai lelaki jangan marah.. 
jom shopping bang ... :)

Wednesday, January 19, 2011

siapa itu hana tajima ..

tiba-tiba bila aku bercerita pasal hana tajima 
si bekas teman sebilik.. (oppss)
dan bekas teman serumah masa zaman diploma dulu ;
 lynn tanya kat aku
" ehh..jap..jap.. siapa hana tajima ?? "

aku pun dengan gigih nya pergi la menaip nama 
hana tajima ni dekat google..
nah !!
keluar semua gambar cantik dia..



hana tajima ni kacukan jepun dan britain
dan dia salah seorang pereka fesyen 
dekat maysaa boutique
dah lima tahun lebih-lebih dia masuk Islam.



dan sekarang kat Malaysia ni kebanyakan perempuan bertudung
dah 'copy-paste'
cara dia pakai tudung..
dan tidak sama sekali nak letak gambar orang-orang yang
pakai tudung macam tu.
sat gi tak pasai-pasai kena saman lak..



ooh.
dan
saya tidak bertukar menjadi 'hana tajima' lagi
oo..
jadi izzianti sadali sudah la..

Sunday, January 16, 2011

petua nak kurang demam

sekarang ni kat Malaysia ni dah macam kat over the sea..
ada macam-macam musim..
kalau panas.. perghhhhh.. 
habis gelap kulit mak,nok oi..
kalau sejuk.. 
pakai 3 lapis pun still menggigil lagi.. 
kaaakkaaaaannnn~~!!

kadang-kadang kalau musim panas-panas pun
boleh kena demam..
paling teruk kalau demam tu bercampur pula dengan selsema
lepas tu batuk pula..
campur dengan gastrik..
arghh.. tersiksa kan..

sekarang kalau anda sedang demam atau selsema..
meh cuba petua ni..



1. rendam kaki dalam air suam.. 
yang dicampur dengan 5-6 biji limau nipis..
atau limau kasturi..
limau mandarin ke..
limau bali pun boleh juga.. 
 

2. makan aiskrim perisa vanilla..
*sedap pula kan aiskrim ni.


3.banyak-banyak minum air masak 
tolak tepi sat la rasa nak minum pepsi tu.
ke nak minum teh ais ke..
minum la air masak banyak-banyak 
untuk neutral kan balik sistem dalam badan.
*sky juice.. nyummmm.. 


4. sapu lendir batang sireh dekat hidung
bersihkan dulu sireh tu..
kemudian hancurkan batang sireh itu
dan ambil lendir yang keluar tu.
kemudian sapu di hidung




ni petua-petua ni dicopy dari internet..
hang pi taip "petua nak hilangkan demam kepialu selsema"
nah.. !!
berpuluh-puluh link akan keluar..



selamat mencuba duhai sesiapa yang tak sihat tu.
:)

Saturday, January 15, 2011

nur kasih the movie : gambar je ye..

puas cari kat google sipnopsis eh... sinopsis filem nurkasih ni..
tapi tak jumpa pun yang penuhnya.
misteri ~~~
ok kena sabar.
bulan mac ni baru boleh berduyun-duyun serang wayang

tak jumpa sipnopsis cerita ni
ehh.. tolong la sinopsis ok..!!

cheq nak kongsi gambar-gambar yang rasa macam
"ehhh.. lawanya orang tu snap gambar ni.."















saya cilok dari : facebook dan google

Wednesday, January 12, 2011

satu pagi

13 January 2011
0045 a.m


Never regret something that once made you smile because things doesn't happens for a reason, they happen to teach you something.



sekian, terima kasih

lelaki tulen pelupa ??

ni yang di copy dari utusan online.
nak cerita baca lagi banyak.
pergi la minta kat mamak jual surat khabar.
mana la tahu mamak tu ada simpan lagi ke surat khabar lama-lama..

eh.. buka je la website utusan.
kan senang..
guna jari pun boleh..

ok.
kalau secara asas
apakah yang dimaksudkan lelaki tulen.. ??
adakah lelaki tulen yang sebegini ??
bersukan terutamanya bola sepak
(ada orang kesah ke kau seorang lelaki main gimnastik berirama boleh nampak macho.??)
perut tak boroi.
rambut bersikat kemas je.
ada jambang jinggut minggut sikit-sikit
tapi masih nampak kemas.
.
.
.
atau lelaki tulen sebenarnya macam ni ??
lelaki yang sembur dashing atau rexona atau adidas atau axes atau yang seumpa dengannya
pastu lari-lari 10 km kejar perempuan yang tertinggal dompet
dan tetap bau wangi
lepas tu bila perempuan tengok "wahhh.. kacak nya dia..wangi siot.."
.
.
.
atau lelaki sebegini ??
suruh jaga anak budak pun dia tak kesah.
layan kanak-kanak baik je.
budak tu pukul belakang dia banyak-banyak
dia gelak je.
pastu suruh masak pun dia okey je.
kalau suruh jadi suri rumah lagi dia suka.
.
.
.
ataupun lelaki tulen adalah jenis begini ..
berkerjaya.muka serius.
orang tengok sangat berkarisma kapor
guna kereta BMW.
pakai kemeja pergi kerja.
berkasut kilat.
bawa briefcase,beg laptop dan
segala mak nenek fail.




ooo.. aku tidak bercerita tentang beckham, ataupun remy ishak
atau choi siwon mahu pun aamir khan..

topik utama ialah lelaki tulen.
kalau cari ciri-ciri lelaki tulen kat internet
penat kot nak dig-and-search satu persatu.

adakah lelaki tulen ini seorang yang pelupa. ??
bagaimana kalau lelaki yang kurang tulen tu.. ?

mungkinkah lelaki tulen ini sering minum air yang ada semut
pasal dia akan dianggap membazir kalau buang air tu.  ??

ataupun terlalu suka tengok benda yang 'bukan-bukan'
sampai tak masuk benda penting dalam otak ??



ooo..
okey.
sudah pening memikirkan tentang lelaki.

ada lelaki yang mahu komen apa-apa ?
heeee.. 

Friday, January 7, 2011

i'm will flying the flight with plane.

bila duduk sorang-sorang..
mula lah buka website tu website ni.
dan semestinya memang tak boleh buka website yang merapu meraban 
pasal UniMaP blok semua yang tak berkenaan..
nak laju buka lah portal UniMaP..
confirm cepat je boleh masuk..

dan klik punya klik....

dan terbuka la firefly punya website ni..
alamak !! mahal la pula...

terlepas nak mendarat kat atas bumbung rumah
kunun-kunun boleh la mendarat kat skypark subang
ini lah skypark yg cuma 5 km(kot)
dari rumah..





ok.. mari buka website seterusnya.. 
air asia.com

wooo..
buka mata luas-luas.






dan 
sambil sengih-sengih sorang-sorang..
akhirnya..
i'm flying with a jet plane..
lalala~~







dan air asia pun kasi la bahan bacaan yang harus dibaca..


nah !! amek kau !!
baca elok-elok.. 

juling da mata.
(*_*)

Thursday, January 6, 2011

quotes of the day

“You can close your eyes to the things
 you do not want to see,

but

you cannot close your heart to the things 
you do not want to feel.”



Wednesday, January 5, 2011

tag by fiesyaachacha


Person who tagged FiesyaaChacha
*thanks babe.. !!

Starting time : 0941am


Name : easy.eg.izzi. saya comel -.-"
Full name : jessica alba.. eh... Izzianti bt Sadali

Sibling(s) : forth from 5 siblings

eye colour : black.. oo.. grey..
ooo.. brownish.. 
(tak pernah tilik mata warna apa sebenarnya pun)

Shoe size : 5
Hair : curly 
Height : 152 cm
What are you wearing right now : jeans.hijab.longsleeves.cardigan (ooo sejuk nya library)
Where do you live : subang,shah alam,selangor
Favourite number : 3 and 7

Favourite drink : sky juice .. yummy.. 
Favourite month : june & july
Favourite breakfast : roti canai \(^_^)/




-Have you ever-

Broken a bone : no. never and don't want.. adoiii..
Been in a police car : nope. 

Fallen for a guy/girl in a short period of time : haha. never.. i take times to fall in love.
Swam in the ocean : ooo.. i'm don't know how to swim.. ooo...
Fallen asleep in school : yaa.. always maaa..
Broken someone's heart : hurmm.. maybe.. -.-"
Cried when someone died : yaaa... 
Sat by the phone all night waiting for someone to call : haha. *laughing-laughing (hope so)
Saved e-mails : yup !! of course.




-What-
Your room look like : tidy and nice.heee.
What is right beside you : empty table. ooo kosongnya library.

What is the last thing you ate : sosej cheese roll bun.. enough for breakfast 
and now i'm craving for roti canai.. ooo..



-Ever Had-
Chicken pox : Ya. really itchy. erkkk..
Sore throat : ya. i'm quite easy to sick ..
Stitches : nope.. and of course i don't have 'kusta'




-Do You-
Believe in love at first sight : hurm.. ya.. love is mysterious things in the world.

Like picnics? : ya..ya.. 


-Who-

Who did you last yell at? : to thanks the UNIMAP's bus driver when the engine getting to loud. just wanna say "TEERRIMMAAA KAASIIIH PAKCIKK !!!"
Who was the last person you danced with? : huh ?? my self in a bathroom. hahah.
Who last made you smile? : the 'pakcik' who really gentle please me enter the lift first.
"masuk dulu nak .. " 




-Final Questions-
What are you listening to right now? : surga cinta by ada band.. 
What did you do today? : settling down some stuff at kangar.study at library.
checking blog.cuci mata.
and hope will sleep with a smile and calmness :)
Are you the oldest? : of course no. i'd got another 3 sisters.
Indoors or outdoors? : or.. haha. both laa.. 




-Last person who-
You talked to on the phone ? : last night with my roommate " belikan benjo"
Made you cry? : My parents .. i'm home sick. T_T
You went to the mall with ? : alone.i'm the lonely ranger !! aip ..!!
Who cheered you up ? : family.close friends 
and of course 'that smiley boy'.. :)




-Have you-
Been to Mexico ? : haha. melaka got la.
Been to USA ? : ulu selangor ?? haha.
nope but hope so.




-Random-
Have a crush on someone? : whoopie.. !! haha. yaa.. currently..
'suara dengarkanlah aku... apa khabarnya pujaan hatiku..' 
What books are you reading right now? : account saving book. T_T
Best feeling in the world? : feeling save and calm. :)

Future kids name? : haha.don't want to tell. save it first. afraid you will copy it. haha..

Do you sleep with a stuffed animal? : no.
What's under your bed? : big monster who can print any thing. my printer
Favourite sport (s) : badminton and bowling. but i love to watch football's match.
Favourite place : my home.
Who do you really hate? : annoying person
Do you have a job? : ya. full time admirer. haha. of course la student.

What time is it now? : 10.10am



and now. i need to tag 15 more blogger..
ooo banyaknya cik oiii..

you read this entry 
you need to do this tag..

haha.
(i'm not lazy.. but i'm just conserving my energy)

Monday, January 3, 2011

dapat award lagi ^_^


mula-mula nak tempek ni dulu.
*gedebek toing..toing..
ha.. siap sound effect lagi..

ok. dapat award kena kasi setelkan soalan perlu dijawab. 


berikan ucapan anda
sebelum nak kasi ucapan kena berangan dulu
oppss..geli pula nak berangan bagi ucapan macam ni..

okey.. ni comel sikit

dengan ini lisa e'eh.. izzi nak wish banyak..banyak.. banyak 
terima kasih dekat kawan izzi yang berada di melaka, farah diyana 
dengan ucapan
" YOU ROCK BEB  !! "


ciri-ciri lelaki/perempuan idaman untuk dijadikan suami/isteri 
1. jadi diri sendiri

dalam erti kata lain " tok sah le nak berangan jadi brad pitt ke .. 
jadi steven gerrard ke.. "
lau muka tak hensem pun aku terima ke.. 

2. serba boleh ( flexible )
boleh jadi ayah
boleh jadi abang
boleh jadi kawan
boleh jadi kekasih
boleh ke ?

cukup ni je kot nak jadi suami aku..
i'm not demanding..
(puji diri sendiri)

berikan satu tips untuk kekalkan hubungan anda dengan pasangan anda
whoooppss !!
tiba-tiba rasa kena selak balik diari lama semata-mata nak cari tips..


tips untuk kekal lama :
apa sekali pun tindakan samada nak gaduh nak tumbuk nak dating
nak makan or whatsoever nak-nak
sila fikir positif dan negatifnya..
dan lihat dengan hati dan fikir dengan akal
 dan bukan perasaan..

nah !! ambek ..salin.. fotostat !!

pernahkah anda jumpa doa pendekat jodoh atau putus cinta
apa susah nak cari.
nah.. !!
hambek ko !!


letakkan 10 link pilihan anda & bagitau mereka " ANDA MENANG AWARD !!"
10. anda !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...