Sunday, January 16, 2011

petua nak kurang demam

sekarang ni kat Malaysia ni dah macam kat over the sea..
ada macam-macam musim..
kalau panas.. perghhhhh.. 
habis gelap kulit mak,nok oi..
kalau sejuk.. 
pakai 3 lapis pun still menggigil lagi.. 
kaaakkaaaaannnn~~!!

kadang-kadang kalau musim panas-panas pun
boleh kena demam..
paling teruk kalau demam tu bercampur pula dengan selsema
lepas tu batuk pula..
campur dengan gastrik..
arghh.. tersiksa kan..

sekarang kalau anda sedang demam atau selsema..
meh cuba petua ni..



1. rendam kaki dalam air suam.. 
yang dicampur dengan 5-6 biji limau nipis..
atau limau kasturi..
limau mandarin ke..
limau bali pun boleh juga.. 
 

2. makan aiskrim perisa vanilla..
*sedap pula kan aiskrim ni.


3.banyak-banyak minum air masak 
tolak tepi sat la rasa nak minum pepsi tu.
ke nak minum teh ais ke..
minum la air masak banyak-banyak 
untuk neutral kan balik sistem dalam badan.
*sky juice.. nyummmm.. 


4. sapu lendir batang sireh dekat hidung
bersihkan dulu sireh tu..
kemudian hancurkan batang sireh itu
dan ambil lendir yang keluar tu.
kemudian sapu di hidung




ni petua-petua ni dicopy dari internet..
hang pi taip "petua nak hilangkan demam kepialu selsema"
nah.. !!
berpuluh-puluh link akan keluar..



selamat mencuba duhai sesiapa yang tak sihat tu.
:)

2 comments:

RevVING NOTE said...

minum 100 plus? =)

easy said...

yup2. berkesan juga kan..
lagi elok makan ABC..
sodap tuuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...