Sunday, May 15, 2011

oh la hai praktikal oh !

2 minggu ni kumpul idea nak tulis apa kat blog.
bukan pasal tak ada masa nak tulis..
eh ! 


ok ! 
aku tipu. memang tak sempat.
balik rumah dah penat.
pukul 9 malam je dah mengantuk.. 
pukul 10 dah selamat dah sampai 'Paris'..
pukul 11 sempat singgah beli kebab dekat 'Dubai'..
tapi kadang-kadang termelencong ke erlis pula.. 
-.-"



semenjak pakai tag nama ni.. 

terus jadi sibuk semacam.
balik rumah je dah macam 'bangla-kerja-kilang'
berlemuih dengan minyak..




tak sampai seminggu kerja jer
plant manager yang dah kena panggil 'BOSS !!'
terus keluar kan menatang ni

hamek !!
 job description naik pangkat
dari industrial trainee jadi production engineer..

huh !!





ingat bila praktikal je boleh duduk
 kat meja ni je..



dan buat je kerja-kerja macam ni je.. 






tapi hari pertama je boleh duduk macam tu.. 

lepas tu




nah ! 




bukan je kasi meja baru ..
siap kasi kawasan besar lagi...
boleh buat berlatih badminton ...




hamek !!!



siap dengan pakej lengkap 
 minyak + bau peluh operator 
+ debu + bunyi mesin bingit beratus-ratus tan



oh ! 
dan sekarang jadi mandor kena 
tolong bahagian Production siapkan barang -barang customer
dan bukan 1 je customer..
ada beratus-ratus customer..
Panasonic la.. Emerson la..
Toyota la...Rosemount la..



bila dah macam-macam customer mesti la
macam-macam barang kena buat kan..

hari-hari diaorang bagitau nama-nama part..
1 apa pun aku tak hafal ..



haih !!!






nasib baik la si menatang ni tak buat hal sangat..


oh ! motor sabarlah ye dengan kerenah tuan kau ni..








i miss the smile.
{r}

6 comments:

pakngah.misteri said...

besday kita sama la.. ;)

singgah jenjalan... ;p

Zainal said...

salam..

dari trainee trus jadi engineer..ok la tuh...


jom terjah entri KHAS UNTUK MEREKA

Umar said...

dapat elaun bulanan tak kilang tuh bg....hehhehe...ok, selamat bertraining....

easy said...

pak ngah : ye ke ?? jom celebrate sme2 taun ni..

zainal : wslm.. huh! kene kerja teruk.. huhuu.. xpa2 pengalaman..

pn noni : heee.. dapat.. sikit je.. tapi alhamdulillah ade gak.. hee.. terima kasih.. kirim salam dekat en nasir .. :)

Lynn Rahman said...

kira aku panggil kau bangla lepas ni boley la? haha

easy said...

hah ! xda nyer boley:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...