Monday, November 22, 2010

petua nak exam dari HOTFM AM KREW

Persiapan Mentaliti dan Minda


sebelum peperiksaan bermula,
set kan dalam fikiran yang
 " ..yeah !! sudah habis !! .. "
dan kita boleh jawab dengan tenang dan betul...


sebelum masuk dewan peperiksaan

JANGAN baca buku di luar dewan atau
membincangkan dengan kawan-kawan apa yang nak jawab nanti..

JANGAN bayangkan soalan yang nak dijawab tu susah dan banyak..

JANGAN kutip dosa kecik macam mengumpat orang
"eiii.. nak jawab exam pun pakai high heel....."

JANGAN buat muka tension...
>.<
.
.
.
jadi lah macam budak-budak ni
sebelum exam tangkap gambar ramai-ramai dulu..
*zaman diploma tahun 2008
ooo... mudanya masa ni..


petua seterusnya..
masuk dewan dengan kaki kanan dan selawat..
bila dah duduk, 
tenangkan diri..
dan senyum..
jangan tengok orang yang buat muka tension..

dan bila tengah jawab exam..
jangan tengok kalau orang tu tengah macam ni
kalau dia duduk depan kauorang..
tendang je kerusi dia..
tak pun hempuk dengan kalkulator laju-laju..



.
.
fikir positif..
insyaAllah..
dengan izinNya.. 
akan dipermudahkan segalanya..
tapi jangan terlebih 'confident'
kalau dapat keputusan yang teruk nanti 
kita juga yang tertonggeng...

ingatlah setiap yang kita lakukan tu adalah terbaik untuk diri kita sendiri.. 
eceeehhhh.. 
professor izzi katakan...



Jaga Pemakanan

makan kismis seperti sunnah Nabi
amalkan telor separuh masak tiap-tiap pagi

ambil air embun tiap-tiap malam jumaat dan minum air tu

jangan makan kepala ikan,sotong udang, atau semua jenis kepala yang ada..



Restu

minta restu dari : 
 mak 
ayah
adik beradik
kekasih hati
kawan-kawan
mak mertua
bapa mertua
lee chong wei
jiran tepi rumah
ketua kampung
ahli JKK
ketua keceriaan kelas
.
.
.
.
mohon pada yang SATU
AL-RAHMAN
AL-HAKIM









info dari :
 HOT FM AM KREW 
23 NOVEMBER 2010




*lagi berapa jam  nak pergi amik 
paper bahasa melayu.
ooo.. 
saya bukan pelajar tingkatan lima... 

4 comments:

sonnet™ said...

ngahaha!
auww...mudenye aku ketika itu jugee =B

easy said...

yaaa.. kau dah tua da skrg nie kan...
kan..kan..

Vintage Rose said...

bestnye sem ni x amek exam sbb LI.. tp LI pon dh lama hbis so mmg enjoy r..hikhik

http://missdilah.blogspot.com/2010/11/mini-gathering-for-sabahan-nuffnangers.html

easy said...

aiyooo..
best nye xyah susah2 nak amek exam..
xyah nk susah2 kan nak pikir..
huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...