Sunday, November 7, 2010

hospital sungai buloh lagi...

selepas lebih dari seminggu tahan sakit dan
gara-gara 7 test berderet-deret dalam masa 5 hari tue..
akhirnya kena juga lah mengalah pergi hospital 
-.-"


bersusah payah la menahan sakit 8 jam dalam bas semata-mata 
nak pergi hospital sungai buloh ..
ingatkan kalau pergi sana dapat lah jumpa doktor-doktor kacak-kacak
yang jaga aku masa kena tahan 3 hari 2 malam gara-gara kena gigit nyamuk tahun lepas
tapi rupa-rupanya..... -.- "



selepas 3 jam tunggu dekat bahagian kecemasan
-.-"
dan 3 jam lagi menunggu dekat wad sementara..
-.-"
akhirnya kena juga lah tahan dalam wad..


sekali kena masuk wad general surgery laa...
atau lebih mesra dipanggil
WAD PEMBEDAHAN AM..

nah !! amek kaau...
masuk situ duduk diam-diam..

tengok !! siap da booking surgeon siap-siap da..




oooo..
nah !! tengok nie..
banyak ooo darahhh keluarr ooo lepas kena operate ooo..

ok..
tipu je.. 
tu darah lepas kena cabut tiub yang masukkan air tue
*tangan dah bengkak
pasal tak betul-betul kena kat urat ..

*tak reti duk diam-diam kat katil...
sampai darah keluar balik dari tiub...

*camwhore sorang-sorang dalam toilet wad sementara..
masa ni masih boleh lagi mengekalkan kecomelan..
sekali kena tukar baju..

haaa...

dah macam nenek kebayan la pula...

dan ni pula dah macam baru lepas bersalin ..


dah masuk wad kena puasa pula..
nak buat x-ray...
dari pagi sampai malam..
dengar azan maghrib baru nak angkat tangan baca doa buka puasa
nurse suruh sambung puasa lagi..
dah nak tengah malam baru boleh makan..
nasib baik ada bekalan..
kalau tak buka puasa telan air kosong je..
sup makaroni ayam..
hehehe.. 
i love my mum !!
.
.
.
esok paginya baru nak buka pinggan nasi lemak..
doktor kata pula..
"awak puasa lagi la yaa...nak buat ultrasound.."
-.-"


dan kena la puasa sampai petang..
tapi menu 'buka puasa' nya sangat menarik..
BIG MAC MCD !!!!
i'm lovin' it..




dan
 selepas dah buat macam-macam jenis test...
dan selepas dah menguruskan sedikit badan dekat hospital..
akhirnya doktor 
datang dan tanya 
" semua nya normal.. you okey je.. 
you nak discharge today or tomorrow ?? "



laaaaaa... 
-.-"

4 comments:

diyana said...

ko sakit pe g?
begitu serius pai kene tahan wad bagai

sonnet™ said...

yg akhir tu
aku pun kecewaLAAAA -.-

kau sakit pe egy?
meh gtau cepat!

easy said...

diyana : hehehe..
doc-doc tu yg wat gimik suh aku msuk wad surgery.. heeheh..

sonnet : usahla kamu risau wahai kembaq ku.. aku sihat2 je.. doc kate ley g jogging 70 kali kat kg y daa.. hehehe

noraliza said...

ko sakit pe eg?? smpai masuk wad.. -.-"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...