Tuesday, August 11, 2009

betul tak,kawan2.. ??

ingat lagi tak zaman dulu,kawan2...
masa mula2 kita nak rapat..
masing2 macam sombong2..
tapi lama2.. masing2 macam hantu..
kalau ada puak2 pun tak nampak sangat..
tak ada yang gaduh2 depan2..
tak ada yang dengki2 aptah nak perli2...

ingat tak zaman dulu,kawan2...
kita sama2 kejar bus nak gi kelas..
kalau ade lab kat muhibbah lagi teruk..
semua kelam kabut..
kalau ada sorang yang berlari2 kejar bus...
yang dalam bus mesti terjerit2 suruh pakcik bus tunggu..
seorang lambat pergi kelas, semua lambat..
seorang kena marah dengan lecturer,semua kena marah..
selalu yang lambat tue lelaki..
si syazwan,ali memang selalu lewat..
kadang2 si shahir..

ingat lagi tak zaman dulu,kawan2...
masa dalam lab cad cam@autocad..
semua masing2 sama2 tolong..
dalam test,masing2 hulur pendrive.. sedut2 jawapan..
pasang lagu,semua dengar..
kalau nak hantar on da spot, masing2 pulun cari jawapan.
tapi boley gelak2..
tak pernah senyap..
semua macam kerjasama walaupun ada yang takat nak meniru..
kalau ada yang sorok2 jawapan lab,tak ada yang kecik hati..
seminit merajuk,dua minit lagi dah okey..
dengan senang hati kongsi2 maklumat..
jarang kan kita tension dalam lab..
walaupun ada yang sempat tidur dalam bengkel (azam laa sape lagi),kita tak kisah..
semua boley gelak2 lagi..
dari belakang sampai depan,semua bising...
dengar suara emi jerit 'puan,pc saya hang la..hang.. !!"
dengar suara budin bising2 dengan kalut die..
balik bengkel,dengar je bunyi2 safety shoes, tue memang budak manufact la tu..
dengar suara syu dan wah..confirm!! dengar suara makwan,larp,sa dan kwn2.. memang confirm..
belum lagi aku dan messa kelam kabut setiap hari selasa..
pukul 8 baru nak kejar2 pinjam motor..
tue pown boley gelak2 lagi...

ingat tak zaman dulu,kawan2..
dalam bus, pernah sekali arwah din pernah jerit dari dalam bus
"manufact boley kan !! manufact hebat kan !!! "
kita semua jadi semangat kan...
kalau ada masalah untuk wat projek,kita tolong kan kawan2..
semua conquer cafe..
kutuk projek masing2 pown tak kesah..
pasal teh tarik machine,mesin lipat baju,joystick..
buat kerja last minit tak kesah.. pasal tak ada yang siap awal..
semua lambat...

ingat tak zaman dulu,kawan2...
bila nak buat aktiviti untuk course kita..
masing2 semangat ..
masing2 tak kesah naik bus..
siap karaoke dalam bus..
balik semua happy jer...
bila outing ramai2,semua best jerr..
tak kesah walaupun tak tidur..
esok pergi bengkel walaupun macam zombi kg pisang,
semua masih senyum...

ingat tak zaman dulu,kawan2..
kita macam satu keluarga..
berusaha nak satukan semua..
semua best jer..
pergi kelas,gelak2..
balik kelas,gelak2..
malam2 buat conference dalam skype...
sorang masuk hospital,semua datang menyerang..
walaupun baju basah2 baru balik dari mandi kat bukit air...
tetap pergi melawat..

ingat tak zaman dulu,kawan2..

muyen siap message2 dalam final exam tanya jawapan kat aku..
amin dan mirul buat muka selamba..tak minta jawapan orang..
jarang pergi kelas,tapi kertas jawapan mesti penuh..
gwen paling awal akan keluar..
pastu si erin dan annie..
kecik selalu tidur dalam exam..

ingat tak zaman dulu,kawan2..
masa sem 2..
penangan kepala botak..
penangan en syed..
dengan wafi2 pown botak..
ingat tak nak dekat hujung2 sem, masing baru tunjuk perasaan masing2..
mak long,mak ngah... lovers in class..


best kan time tu kawan2.. !!! banyak sangat kenangan terindah kan...
satu pun tak lupa...tak nak lupa.. betul tak,kawan2 ??

7 comments:

Silence |n Here said...

aku INGAT!! aku INGAT!! aku RINDU!!
aku da terkenangkan mcm mane ble jumapa grad nnt.. aku dgr ada yg x nak dtg..
aku da msg.. pak ngah blom berkesempatan aku nak msg

"Mas Izul" said...

tmsuk y lambat jgk?
hmm..ye ke?=)

easy said...

mas izul : hehhe.. termasuk gak..

silence in here : aku pown..
sgt rindu..
huhuuu..

Dak BaEk said...

kenangan itu sgt indah egy...
xdpt nk dgmbarkn dgn kata2...
aku syg mnfact dlu..
skrg?..sgt berbeza.aku cdeh..=(
tp hidup mst dtruskan kn3?

easy said...

dak baek : yup2.. life must be goes on...but all the memory still remain in our heart.. no body will understand about our feeling.. just us.. the manufact's phamily know about it..

shuetoek a.k.a baron said...

waaa....
sgt cddeh...
skang ni kat kls 1st year dh xda org jrit "makasih cik/puan!!!!"
smua kuaq wat bodo..huhu..
nk yg dulu...=(

easy said...

shuetoek : huhuhuhu..
tol2.. !!!
kite walaupun xsuke kat lecturer tue msti jerit terima kasih punye..
siap pnah nagis2 bile abis klas.. time klas pn mas dulu...
huhuuhuuhuu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...