Thursday, October 7, 2010

our big family with big smile with big love and with big stomach too

48 jam aku cuba nak upload gambar kat
bolok nie..
sangat 'kesiputan' betul la server ni..
aissshhh.. eg.. tak baik mengeluh..
tak baik.. tak baik..
-.-"


ok..
mari berpuisi balik
kamu-kamu 
ingat tak entry ni

seperti yang dirancang dan diplan dari tahun lepas
(rancang dan plan tu lain ya maksud nya -.- ")
berlaku la kejadian mari beraya lagi
pada 2 oktober 2010
tetiba rasa cantik pula tarikh ni
02102010

dan kali ni..
tak ada operasi serang menyerang rumah orang da..
tapi operasi mengerjakan kat rumah orang pula..
lokasi yang terpilih ialah rumah en zaiazmin 
a.k.a en min 
a.ka en zai
a.k.a en macho
(mentang2 la dah kenyang makan kat rumah dia..
 ampu.. ampu..ish..ish..ish..)

oleh kerana terlebih eksited jadi semua datang awal hari tu
walaupun sebenarnya operasi makan memakan bermula lepas asar..


dah sampai tu..
bila dah nama nya pergi rumah orang kan..
pandai2 la bawa diri..
.
.
nah.. !! sila campak kan diri anda di dapur ...
*budak demam tudung biru hujung tu pun sibuk pegang pisau..
bila bau sardin je, mula la mencicit duduk luar pula..

dan aktiviti wajib sementara orang lain sibuk potong memotong di dapur:
mari bergambar

si lelaki-lelaki yang tunggu turn nak memasak
kunun2 nya sedang 'mari kumpul tenaga' dulu..
(dari kiri : ali,muyen,hafif,zaki,billy,adeq)

ni nama dia
pasukan 3 M
misuari.mr.maliki.mukrim

giliran kami pula..
 nak posing juga..
.
.
.
.
dan posing lagi
.
.
dari kiri : suria,naim,mira,wah,mak wan,messa,eg comel
duduk : sa,shu
.
.
dan lagi..
kali ni 'renyih' lebih sikit ya..
.
.
ok !!
cukup2 berposing..
.
.
.
.
mari kita start bakar membakar pula..




big bos dah pantau da tue..
sila buat elok-elok ya..



yang baju hitam zaki namanya
dia tu bukan mandor..
tapi pemantau dan penunggu makanan
:D

dan ini nama nya Quality Control dan Quality Assurance test
muka kena serius ya bila nak test-test makanan tu..

ok sebelum makan mari posing lagi


dan sekarang aktiviti seterus nya adalah 
mari makan
*2 orang jawa yang kelaparan


dan tukang QA dan QC seterusnya adalah lecturer-lecturer kami..
(en azmi,en maliki,en fathullah)
.
.
dan tuan rumah sendiri
en zaiazmin
.
.
ini geng-geng merajuk sampai makan kat luar
hehehe..
*sambil makan angin katanya..


ini pula
aksi-aksi tak dapat di kontrol 
apabila jumpa makanan
(padahal makan aiskrim dengan roti je pun -.-")


*mulut penuh dengan aiskrim + roti.. 
oo.. teruknyaa..-.-"


sambil-sambil makan
kita tengok pula aksi-aksi comel ni


mari merebut mainan
*mr.azmi junior vs mr.fathul junior


mari berposing versi kanak-kanak
*adam versi merajuk 
alololo...


.
.
.
.
dan seterus nya sebelum pulang 
mari bergambar ramai-ramai lagi
*otomen kat blkang.
*zaki test kerusi pula selepas penat test makanan
.
.
.
mari-mari penuhkan saf..






ok senyum 
.
.
.
.

senyum lebaaaar lagiiii



opssss..
tak habis posing lagi..
.
.
.
.
.
.



ok..
da habis da..
mari salam-salam.






dan aktiviti terakhir


joget lambak












it's a really great and lovely time when we 
being together like this..
with our friends who is our siblings..
with our lecturers who is our parents and our friends ..  
no words can describe how close we are..
even the others can not be with us..
we still one big family..
because we are manufacturing family
*ishh.. kalau ayat-ayat terakhir tu mesti nak 'speaking'
juga.. 





5 comments:

-Dak BaEk- said...

menarik....:)syg Manufacturing..:)

easy said...

semesti kene syg manufacturing...
:)

kEd said...

i like!

easy said...

like too..

syg kamu tiada la,ked..

Gemok said...

ni lagu utk manufact punya family..

Tinggi tinggi Gunung Kinabalu,
Tinggi lagi sayang sama kamu..
Biru biru hujung kinabalu,
Tengok dari jauh hati saya rindu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...