Saturday, February 19, 2011

jodoh kita seiras dengan kita kah??

semalam sebelum nak tidur..
tiba-tiba terfikir satu benda
"betul kah orang kata jodoh kita 
akan seiras dengan kita ?? "

bila difikir balik secara general-nya kan..
seiras tu tak semestinya seiras dari segi luaran.. maksudnya wajah..
mungkin dari seiras dari persamaan yang ada antara kita dan jodoh kita..
dari segi benda yang disukai,perangai ke..
kalau kena wajah yang betul-betul seiras..
jenuh lah nak pergi pusing semua ceruk Malaysia semata-mata nak tengok muka yang sama..


apa-apa pun kita sebagai orang yang beragama Islam ni
 jangan lah terlalu percaya sangat dengan benda-benda macam ni..
kita tak tahu apa yang dah ditetapkan dekat Luh Mahfuz..

setiap perempuan diciptakan dari tulang rusuk lelaki..
insyaAllah.. cepat atau lambat jangan dipersoalkan..
ini tak.. kawan tak kahwin lagi dah tanya
" si A dah kahwin, kau bila lagi ??"
kalau lah orang tu tahu siapa sebenarnya jodoh dia..
dah lama dah dia kahwin..
aish..-.-"


ingat..
yakin lah jodoh itu ada untuk kita..
yakin pada Tuhan.. 
Allah s.w.t da tetapkan yang tebaik untuk kita semua..
jika kita berikan yang terbaik kepada-Nya..
insyaAllah.. kesabaran kita akan berbaloi ..
 takdir itu rahsia Allah..








dan
jangan jadi macam aku..
gigih cari siapa yang muka seiras dengan aku..
bila dah jumpa terus buat wallpaper laptop..
oo.. choi siwon... 
MySpace



ooo.. 
semoga 'dia' dapat jodoh yang baik
dan menjadi imam serta khalifah yang baik..
amin.. 
:)

3 comments:

Putri_Aizat said...

hehe...ada gak yg kawin then baru terperasan yg mereka tu seiras...but tu dah jodoh...

yg gambo tu...em...kene fikir seratus kali nak cakap seiras..tapi ok lah seiras lah...(comment nak jaga ati nih...ihihihihi)

easy said...

putri_aizat : heee.. tu la..
awak pun seiras dgan sidia kan..
;)

heee.. xyah fikir byk2.. fikir sekali je.. seiras kan.. kan. kan... :D

♥ nana i am ♥ said...

alamak eg~ macam best sangat laaa entry yang ini =) nak tekan button LIKE beribu ribu lemon untuk eg dan entrynyeeeeee ^_^

* AMIN.semoga eg jumpa dengan jodoh yang terbaek dari ladang yee.AMIN AMIN AMIN~ ehhh!ke dah jumpa calon?HEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...