Friday, February 18, 2011

kakak yang bernama irna wati

kalau hari tu aku bercerita pasal kakak aku; izwaashura 
yang makin glamer dari aku..
-.-"


hari ni aku nak cerita pasal kakak aku yang sorang lagi 
tapi aku lagi glamer dari dia..
heeee..

dalam kami 5 orang adik beradik perempuan ni..
kakak aku yang ni yang lain sikit..
*cuba tengok yang mana lain dari yang lain..
yang tu la angah aku..
dan semua mewarisi kecomelan mak kan.. 
heeee.. 


nama dia ikut kad pengenalan ialah IRNA WATI SADALI
(yang ni confirm aku tak salah eja)

tapi kami panggil angah je..
dah nama nye anak kedua kan... 


angah aku ni kira yang paling cun dari kami adik beradik

satu benda yang aku tak boleh lawan
dia terer gila mengumpul peminat.
dari masa sekolah sampai la dah kerja..
dah ada anak 4 ni pun ada orang nak ngorat dia..
kalah aku.. -.-"

koleksi gambar lelaki yang dia ada..
pergggghhh !!
memang banyak gila...
tak cukup 2 album..
dan akhirnya Rahmat Yahyah juga dipilihnya.. 



dulu dia minat gila dengan sofea jane..
rambut, baju semua macam sofea jane..
ok !! fine.. dia putih..
boleh la jadi macam sofea jane..
kalau aku..
black jane je.. 
-.-"

*angah (duduk depan paling kanan)
sebelah dia tu along aku
yang tersengih cover gigi tu alang..
time ni aku tak wujud lagi ..
masih bergolek-golek dalam perut..

masa kecik-kecik dulu..
kalau nak pergi keluar dating aku lah jadi pengcovernya..
naik motor konon-konon nak bawa aku pergi jalan..
tapi pergi dating sebenarnya..
balik dapat upah..

bila aku dah besar nak buat macam tu la juga..
nak dating bawa adik aku..
tapi tak berjaya pula..
bagi upah banyak untuk adik aku pun 
bila balik nanti dia jerit juga kat mak aku
" mak, tadi kakak bawa jumpa kawan laki.. "


dan satu lagi rekod yang angah aku pegang
dan aku dalam misi nak pecahkan rekod dia(heehehh) ialah
selalu masuk hospital..

memang banyak kali lah dia masuk hospital..
mak aku bersalin dia yang pengsan..
last sekali dia tingkat 4 mak aku kat tingkat 2..

belum lagi kes asyik kena bisul..
kat kepala la.. ketiak laa..
lepas tu masuk hospital pasal appendik ..
pengsan kat rumah..

tu belum termasuk pernah kena sampuk dulu..
yang bab ni aku tak nak pecah rekod.. 
heee.. seram oooo.. 


angah aku ni garang juga la..
paling garang antara kami 5 beradik..
dulu aku tak rapat dengan dia..
pasal asyik kena marah je..

*masa ni pun kena marah dengan angah aku..
pasal aku nak buat aksi tangan kapal terbang..
tu yang kena duduk menyenget tu.. 



angah aku rapat dengan alang aku ni..
dulu ada je benda yang dorang bisik-bisik..
pastu aku pun buat-buat la nak main dekat-dekat situ
dengan harapan boleh la dengar sikit-sikit..
tapi last sekali aku yang kena halau..
-.-"


dan sekarang ni..
angah aku dah nak ada 4 orang anak dah..
nak masuk 5.. 
bulan depan keluar lah sorang lagi irna junior..
doakan semua nya berjalan lancar..
amin..
aipp !!angkat tangan sekali..baca doa juga..
amin.. 



dan kenapa aku cerita panjang lebar pasal angah aku ni..
pasal hari ni
19 februari..
hari lahir dia. 
selamat hari lahir angah !!
love u laaa..
heeee...



dan oo..
lupa nak bagitau 
kenapa tak banyak gambar angah..
pasal angah tak ada facebook..
heeee.... 

2 comments:

easy said...

hahaha ..
tue la.. len kali da type tu copy dulu.. da name nye internet kan..
heee.. mesti menangis terharu la lau angah bace..

Anonymous said...

Ok aliensewel. Angah dah baca blog ko. Tergelak2 dia huhuhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...